VoLTE: Har du fået nyt logo i toppen af skærmen?

0
969

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Fra tid til anden skal din mobiltelefon opdateres. Apps opdateres løbende, og kernen af din smartphone skal også opdateres løbende. Vi kender alle, at telefonen pludselig har nye features efter en sådan opdatering, og senest er mange danskere begyndt at få et ny ikon i deres topmenu. VoLTE, står der, og mange aner ikke, hvad det står for. Derfor har vi samlet lidt information omkring VoLTE.

Voice over Long Term Evoltion er betydningen af forkortelsen VoLTE, men for menigmand giver det heller ikke meget mening. Vi skal ind til selve kernen af telefoni for at forstå, hvad VoLTE egentlig står for. VoLTE er nemlig en ny standard for, hvordan man transporterer talesamtaler over blandt andet de danske teleselskabers 4G-netværk. Det er altså en ny metode for at lade tale transportere over hurtigere og stærkere netværk.

Kvaliteten bliver i top

Hele ideen med VoLTE er ikke nødvendigvis at skabe billig telefoni, men at skabe bedre lyd på den samme data. For med muligheden for at trække på 4G-teknologien, bliver det muligt at beregne, sende og modtage lyd markant bedre, hvilket giver bedre lyd og markant mindre udfald. Det hele baserer sig på, at man løfter sig fra AMR-NB teknologi, som vi kender fra 3G-netværket og så op til AMR-WB, hvor spektret for Hz, der benyttes bliver meget bredere, hvilket igen give markant bedre lyd. 3G-teknologien favner knap det spektre, som mennesketale falder indenfor, hvilket også resulterer i, at vi fremadrettet ikke længere skal døje med ekko og dåselyd, men nu kan høre markant mere af samtalen. Vi går altså imod markant bedre lydkvalitet, når det kommer til samtale igennem smartphones.

Hvem kan bruge VoLTE

Mange danske teleselskaber har allerede taget den nye teknologi til sig, og vi er mange danskere, som har fået VoLTE logoet i topmenuen, men det drejer sig ikke kun om mobilselskab, men også om teknologi.

Ejere af følgende telefoner, kan som udgangspunkt få VoLTE:

Apple
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus

Samsung

Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S6 (Edge), Galaxy S7, Galaxy S7 (Edge), Galaxy Note 4.

Andre telefoner vil løbende blive opdateret til at understøtte VoLTE, men som udgangspunkt er ovenstående klar til den nye teknologi.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here