Er tiden inde til smartlåse?

0
1028

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nøgle er så sidste århundrede… Sådan proklamerer PCMag, at vi nu fremadrettet skal bruge mere intelligent løsninger, når vi ønsker at sikre vores hjem, vores døre og vores biler. Bilbranchen har allerede revolutioneret deres tændinger med elektroniske nøgler og startspærre, men alt teknologisk kan hackes, og alle klassiske låse kan brydes op, så hvad skal man vælge; fremtidens nøgle eller den historiske sikkerhed. Vi har kigget lidt på markedet for smartlåse eller smartlocks.

Fremtidens hjem er forbundet, for fremkomsten af intelligente  remedier i hjemmet er bundet op på at skulle være forbundet, og det er først at hjemmets mange enheder taler sammen, at vi for alvor får intelligente hjem, som gør vores hverdag nemmere. Og smart låsen er hjørnestenen i det intelligente hjem, for nu skal hjemmet ikke bare sikres mod indbrudstyve, men også mod hackere. Det stiller store krav til låsemeden, men også til dit hjem, for hvor den klassiske lås holder døren lukket, så er smartlåsens opgave lidt så meget at overvåge, hvem der kommer og går.

At skifte låse kan være omkostningstungt, og der er ingen tvivl om, at de smartlåse, som er på markedet nu, koster markant mere, end en normal lås. Og omkostningerne til lokale låsesmede er også høj. Og så kræver det også, at din nye lås baserer sig på en fremtidssikret teknologi.  Bluetooth, NFC og WiFI er alle fremtidssikret, men også skrøbelige. For eksempel vil et strømudfald få dit Wifi til at falde sammen og så er man pludselig låst ude af huset og må tilkalde en låsesmed.

Vent med at investere

Mange vurderer, at teknologien for smartlåse endnu er i sin skrøbelige opstart, og man skal være risikovillig for at kaste sig ud i den investering det vil være at skifte låse i hele hjemmet lige nu. Den klassiske teknologi med nøgle og lås er endnu så stærk og den nye teknologi endnu så skrøbelig, at det må siges at være sikker havn at holde sig til klassiske låse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here