Sommerfest for virksomheden? – Et par gode råd

0
455

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En firmafest er som regel et rigtig godt udgangspunkt, når det kommer til at lære sine kollegaer bedre at kende og skabe et bedre sammenhold på arbejdspladsen. Noget, der kan vise sig at være guld senere hen – hvem ønsker ikke et hold af ansatte, der arbejder godt sammen og trives i hinandens selskab? Jo mere tilfreds man er med sin arbejdsplads, jo mere effektivt er man villig til at arbejde mod et fælles mål. Og findes der en bedre anledning end sommeren til at afholde en fest? Ikke mange. Sandheden er, at man kan vinde stort på at holde nogle gode, sociale arrangementer for sine medarbejdere. På den måde viser man også, at de er værdsat.

Det kræver dog, at man har en dygtig festarrangør til at stable festen på benene. Men hvordan vælger man en festarrangør – og bør man vælge nogle udefra? Der er fordele og ulemper ved det hele, og i denne artikel får du et par gode råd med på vejen, hvis du vælger selv at arrangere din firmasommerfest.

Der findes også større arrangementer, som dette, der bliver afviklet hvert år på flere forskellige datoer. Det er en oplagt mulighed, hvis man ikke har tid til selv at arrangere sin firmafest.

Hvordan udvælger man en festarrangør?

Festarrangørens opgave er at planlægge en firmafest, som medarbejderne først og fremmest synes er sjov – men som de også lærer hinanden bedre at kende af. Det kræver, at den person, der skal planlægge festen, kender medarbejderne eller har erfaring med at planlægge fester. Man kan også hyre et eventbureau til det. På den måde er man desuden sikret, at man får en firmafest, hvor der er tænkt på det hele, og man behøver derfor udelukkende at koncentrere sig om at hygge sig i samvær med deres kollegaer.

Vælger man selv at arrangere festen, kan man i fællesskab udnævne én person, som man føler er bedst egnet til opgaven, udvælge et team eller skiftes til at arrangere firmafesten fra år til år. Hav virksomhedens størrelse samt antallet af medarbejder med i betragtningen, når fremgangsmåden for at arrangere festen vælges.

Hvad skal man være opmærksom på, når man arrangerer en firmafest?

Når man arrangerer sin firmafest, bør man være opmærksom på et par ting. Der er nemlig altid risiko for, at det ender med at blive en fiasko, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Det handler alt sammen om at ryste medarbejderne sammen, og derfor er det en god idé, at man sørger for, at folk bliver blandet. For der findes også kliker på en arbejdsplads, og hvis man ikke sørger for, at disse brydes, så kan man risikere, at hele formålet med festen falder til jorden; at more sig i hinandens selskab og ryste folk sammen.

Firmafesten må derfor gerne skubbe til gruppegrænser og udfordre/opfordre til teambuilding, men sørg for, at folks grænser ikke overskrides, da det også kan risikere i en mislykket fest. Alle skal have det sjovt, og alle skal føle sig velkomne.

Festarrangørens grundregler

For at skabe den bedst muligt sommerfest – eller en hvilken som helst anden firmafest – er det nødvendigt at have nogle pejlemærker. Noget man, som arrangør, kan navigere efter. Derfor får du her et par forslag til, hvilke kriterier firmafesten skal opfylde. Et par spilleregler, som man bør kende for at arrangere en succesfuld firmafest.

  • Først og fremmest er festarrangørens fornemmeste opgave, at sørge for alle har det godt og nyder hinandens selskab. Den skal altså være underholdende for alle parter.
  • Sørg for at opbryde eventuelle grupperinger. Man skal lære sine kollegaer bedre at kende, og det gør man altså ikke, hvis man udelukkende snakker med dem, man snakker med normalt. Det kan eventuelt gøres ved at have faste bordplaner, der er opdelt, således man sidder sammen nogle, man ikke snakker så meget med i det daglige – eksempelvis kollegaer fra en anden afdeling.
  • Der bør altid være en plan B, hvis den først ikke lykkes. Det kan eksempelvis være, at det regner – her bør man have en sekundær lokation, hvis man har arrangeret festen udendørs.

Festarrangøren bør desuden altid være åben over for feedback og forslag, og man bør i høj grad også være opsøgende, når det kommer til at få inputs fra kollegaer. En måde at tackle dette på kan være at udsende en gruppemail til alle på arbejdspladsen, hvor folk har mulighed for at komme med forslag eller ønsker. Man kan gå rundt og spørge folk fysisk, eller spørge i kantinen. Men husk, at det er vigtigt at høre alle, så alle har mulighed for at få indflydelse på, hvordan det hele løber af stablen.

DEL
Tidligere artikelOvervåg hjemmet direkte via telefonen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here